Der må godt være fejl i ens domænenavn

20 July 2021 Anders Lundtang Hansen

Vi er heldigvis opdraget til, at vi mennesker skal stave korrekt og følge de gældende grammatiske regler, som der i funktion i det land, som man befinder sig i.

Der er så nogle mennesker, der er bedre til dette end andre, og der er nogle, der går meget op i det, mens andre er næsten ligeglade med det.

Men lad os nu sige, at du har et firma, hvor der så er mere eller mindre tydelige stavefejl eller lignende, så vil sprogkendere måske holde sig væk, fordi de tænker, at hvis man laver så simple fejl, hvad skulle man så ikke kunne fejle med i dette firma?

Angående sådan noget som et domænenavn – domæner generelt kan du læse mere om på http://xn--ledigedomner-fdb.dk/ – kræver ikke, at man staver det korrekt, for man kan sagtens få et domænenavn, selvom det overordnet er stavet forkert.

Og det kan nogle gange være til ens fordel!

Du kan skrive dit domænenavn, som du vil

Det kan jo være, at du har et firma, som der har et navn, der ligger tæt op ad et almindeligt ord, men hvor man har ændret lidt på det, så folk ved, at der er tale om ens brand, selvom det reelt set er en stavefejl.

Så vil man nok gerne have ens domænenavn til at være det samme, og når man har sådan et specifikt domænenavn, så er der som regel også en stor chance for, at det er ledigt.

Endelig kan man jo også opfinde helt nye ord, sammensætninger eller udtryk, som der ikke er set før, som man vælger, at det eller de skal være en del af ens domæne.

Det gør det jo virkelig unikt og som noget, man lettere kan huske og finde frem til, fordi det er så personligt og ikke minder om andet, som man har set før.