Kan du lave en videoproduktion selv?

13 March 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det korte svar til ovenstående er at: Ja, det kan du sagtens selv, og det kræver faktisk ikke så meget.

Du har med den største sandsynlighed en mobiltelefon af den smarte art i lommen, som du lige kan hive frem, og så kan du filme på livet løs, så længe der er strøm nok på den, og du ikke optager for længe.

Så kan du lægger nogle effekter på, og du kan ændre retningen på, hvordan du skyder billederne.

Effekter, undertekster og den slags kan du smide ind næsten med det samme, hvor du kan gøre det i mobilens kamerafunktioner i sig selv, eller du kan hente en app ned at gøre det med – og så kan du eksportere optagelserne til en computer, hvor du har lidt flere muligheder med stadig flere programmer til din rådighed.

Spørgsmålet er bare, hvem der vil tage det seriøst.

videoproduktion

Få lavet den videoproduktion ordentligt, så folk gider se den

Det er jo helt fint, hvis den her videoproduktion bare er for fornøjelsens skyld for at underholde ens venner, men hvis man nu er en virksomhed, der skal have skudt en professionel videoproduktion i København for eksempel for at vise ens kunder, hvem man er, eller man skal lokke investorer til, så skal man gøre det ordentligt.

Og de færreste virksomheder ligger inde med den slags udstyr selv til at lave gode videoproduktioner, og hvem ejer evnerne til at instruere (ordentligt)?

Det er ikke bare noget, som man lige lærer på stedet, og hvis man gerne vil tages seriøst at andre, så skal man vise, at man har investeret tid og penge i projektet og ikke bare kastet sig over det som noget venstrehåndsarbejde.

Derfor skal man hyre nogle folk til at gøre den slags for en, så det kommer til at blive et fermt projekt.